Tekniska framsteg tillåter oss att prata med våra vänner, spela spel och ha kul på https://www.casino-kod.se/, så varför skulle de inte låta oss spela musik, eller ens skapa den?Numera är det bara att ladda ner ett program på din dator, telefon eller surfplatta och sedan kan du sätta igång på direkten. Det finns en hel del appar som kan hjälpa dig när du vill ge dig ut på ett musikaliskt äventyr och vi tänkte presentera dig för ett par av våra favoriter.

Innan du gör ditt val så måste du bestämma om du vill ha en produkt som är anpassad för iOS eller Android. Det finns även appar som är kompatibla med båda styrsystemen, men välj den app som passar dig bäst beroende på vilken typ av enhet du kommer att använda mest. För en nybörjare kanske det känns tryggt att använda en app som inte ger dig alltför omfattande möjligheter, så att det blir enkelt att skapa och producera musik.

För den mer erfarna användaren så är det på sin plats med en mer fullskalig lösning med en stor mängd funktioner för skapandeprocessen. Många appar är kostnadsfria att ladda ner, men det finns såklart också de som kostar lite. Det är dock inga stora summor vi pratar om utan på sin höjd måste du hosta upp några hundra i inköpspris.

Några av favoriterna

Den första appen vi vill nämna är Apple Garage Band. Det är en oerhört populär app som är anpassad för iOS. Appen ger dig möjlighet att skapa fullständiga låtar som innefattar både sång och instrument samt effekter och beats.

Figure är en app som funkar för de flesta, nybörjare som erfaren användare. Den ger dig möjlighet att skapa elektroniska slingor, samt lägga på trummor och beats som kan förgylla melodislingan. Du behöver inte någon tidigare kunskap för att med lätthet kunna använda Figure. Denna app funkar för iOS.

LMMS är en plattform som fungerar för Windows, Mac och Linux. Appen är enkel att använda och oavsett vilken kunskapsnivå du anser dig ligga på så kan du med fördel välja LMMS.

Audacity är en populär app som funkar för Windows, Mac och Linux. Programmet hjälper dig bland annat att redigera bitar av låtar för att sedan exportera filerna i olika format så som MP3, WAV, och AIF. Den är lätt att hantera, men på samma gång innefattar den en mängd olika funktioner så det tar lite tid att lära känna appen. Audacity är ett av de mest använda programmen när det kommer till musikproduktion.

Magic Piano fungerar för både Android och iOS. Appen är ett virtuellt piano som låter dig utforska och leka med olika popslingor i klassiska låtar för att skapa ditt eget material. När du är nöjd med vad du åstadkommit så kan du lätt dela filen med resten av världen!