Under de första 25 åren så var halvleksuppträdena under Super Bowl ingenting att skriva hem om. Istället var det för det mesta musikkårer och promenadorkestrar eller möjligen konventionella dansgrupper som ägde scenen. Detta förändrades radikalt under 90-talet och halvtidseventet blev plötsligt någonting att se fram emot, i många fall mer än själva fotbollsmatchen. Legendariska musiker och band så som Paul McCartney och The Rolling Stones har äntrat scenen i halvtid på Super Bowl, men den som ändrade synen på eventet som helhet var Michael Jackson.

Året var 1993 och halvlek i Super Bowl betydde att det var dags att gå på toaletten eller att fylla på med dricka eller mat inför nästa halvlek. Michaels episka uppträdande förändrade i grunden synen på event. Från starten, då han introducerades av ingen mindre än James Earl Jones, fram till mållinjen, efter att han mästerligt hade betat av en mängd lysande musiknummer, höll han publiken i ett fast grepp och ingenting blev någonsin detsamma. Detta var också första gången som tittarsiffrorna ökade i halvlek av Super Bowl.

Andra mästare som underhållit oss

2002 slog det gnistor om scenen när det var dags för U2 att rocka loss på Super Bowl arenan. Det var den första Super Bowl sedan 9/11 vilket gjorde det till ett känslosamt event i sig för både publiken och bandet. U2 spelade bara tre låtar; Beautiful Day, MLK och Where the Streets Have No Name. Bakom bandet fanns en gigantisk skärm som visade namnen på alla de människor som dött under attacken och det blev ett episkt och känslosamt uppträdande.

Många anser att det bästa framträdandet under halvlek i Super Bowl gjordes av Prince år 2007. I en sann innovativ anda spelade han inte bara sina egna låtar utan rockade loss till Queen’s mästerverk We Will Rock You och sedan tog han publiken vidare på en musikalisk resa som även innefattade Proud Mary och All Along the Watchtower. Med natthimlen som kuliss avlutade legenden setet med gitarrsolot från Purple Rain medan regnet öste ner över både honom och publiken.

Det episka året 2013 – Beyoncé och Destiny’s Child

2013 så var det dags för Beyoncé och Destiny’s Child att äntra scenen. Produktionen var extravagant och sprakande när hon körde igenom hits såsom Crazy in Love och Baby Boy för att sedan avsluta uppträdet med ett magiskt finalnummer av Halo. Hennes gäster under eventet var de tidigare bandmedlemmarna i Destiny’s Child och tillsammans satte de fart på arenan genom att sjunga låten the Single Ladies tillsammans.

Bruno Mars joinade skaran av musikaliska mästare som äntrat Super Bowl scenen 2014. Med en spektakulär show och bländande energi körde han och bandet sin show i matchande guldjackor med svarta slipsar. Med sig på tåget hade han även Red Hot Chilli Peppers som var gästband vid eventet.