Det sprakar till ordentligt när musikaliska krafter möts på scenen samtidigt som de är ett kärlekspar. När två ikoner möts och sammanfogar sina visioner så kan de göra oerhört kraftfull musik tillsammans som fortsätter vara aktuell oavsett när den producerades. I den här artikeln kommer vi att presentera ett par av dessa artistiska kraftpar som för alltid förändrat historien med sin kreativitet och skaparkraft.

Tim McGraw o Faith Hill

Kungen och drottningen av countrymusik är definitivt Tim McGraw och Faith Hill. De möttes i mitten på 90-talet när Hill öppnade för McGraw under hans Spontaneous Combustion Tour. Det gnistrade till mellan de båda musikerna; både på ett professionellt och ett privat plan och McGraw friade till Hill på scenen inte långt efter att de möts. De gifte sig några månader senare och i maj 1997 välkomnade de den första av sina tre döttrar. Under sin långa relation så har de gjort många framgångsrika musikaliska samarbeten och år 2000 valde de att ge sig ut på turné tillsammans – Soul2Soul tour. De avverkade 63 shower som sågs av nästan en million fans och som gav ett kassaklirr på US$50 miljoner. Paret har nyligen släppt sin första gemensamma skiva, The Rest Of Our Lives för att fira sina mer än 20 år tillsammans.

Sonny och Cher

Under 60-talet så var Sony Bono och Cher, Cherilyn Sarkisian, paret i ropet. Deras stora genombrott kom 1965 när de släppte singlarna Baby Don’t Go, och I Got You, Babe. De var båda stora personligheter som gjorde sig väl via TV som medium och denna fallenhet tog deras karriär till oanade höjder. Parets storhetstid kom till ett slut under det sena 70-talet när Sony valde att istället ge sig in på den politiska banan, som kongressledamot. För Cher var det startskottet på en mycket framgångsrik karriär som soloartist och skådespelerska.

Johnny and June Carter Cash

Junes mamma var Maybelle Carter, kvinnan som var navet i den historiska countrygruppen the Carter Family. När June var 10 år hade hon redan fått rutin som artist och börjat uppträda med familjen. June mötte Johnny Cash under det tidiga 1960-talet och vid detta tillfälle hade hon redan varit gift två gånger. När de möttes var Johnny själv gift så det tog lite tid innan de faktiskt blev ett par. De gifte sig 1968 och deras legendariska romans har filmatiserats i den Oscarprisade filmen Walk the Line.

Jay-Z och Beyoncé

År 2003 bestämde sig Beyoncé för att ta en paus från det oerhört framgångsrika bandet Destiny’s child. Hon gav sig istället ut på soloäventur och med facit i hand vet vi ju att företaget blev en fantastisk framgångssaga. Till viss del vilade hennes framgång på den grund hon byggt tillsammans med de andra bandmedlemmarna i Destiny’s Child, men det fanns andra faktorer som också påverkade hennes resa på ett positivt sätt. När singeln Crazy In Love släpptes började spekulationerna runt en eventuell romans mellan Beyoncé och rapparen Jay-Z. Paret lät tidningarna spekulera ett bra tag innan de bestämde sig för att dela med sig av sin historia. Idag är paret ett av våra allra största power par på den musikaliska arenan.

John Lennon and Yoko Ono

Paret träffades i London under 1960-talet. John stod på höjden av sin karriär, Ono var konstnär, låtskrivare och filmare och ljuv musik uppstod dem emellan. De spelade in sin första gemensamma skiva, Two Virgins 1968 och de gifte sig ett år senare. John och Yoko var båda politiska och deras protestaktion, Bed-Ins For Peace mot Vietnamkriget ledde till rubriker över hela världen. Bilderna från aktionen är ikoniska ännu idag.