För dig som råkat snubbla in på den här sidan och inte har en aning om vad ”The Horror The Horror” (THTH) egentligen är för band så har vi satt upp den här sidan för att berätta lite om vad ni har missat. THTH kan kort och gott beskrivas som ett grymt band som inte på långa vägar har fått den framgång de förtjänar – och vi vill hjälpa till att ändra på det med hjälp av denna sida.

Om ni blir nyfikna på THTH kan ni lyssna in er på dem på Spotify. Älskar ni indierock så lovar vi – ni kommer inte att ångra er.

Allt började i Stockholm 2002, men tog fart i Hamburg 2005

Bandet bildades 2002 av Mattias Axelsson, Johan Jansson (gitarr och sång), Joel Lindström (sång), Patrik Thorngren (bas) och Jakob Frodell (trummor). 2005 fick de kontrakt med det tyska, hamburgbaserade bolaget Tapete Records, där de 2006 släppte sitt självbetitlade debutalbum. Albumet spelades in på Studio Cobra i Stockholm men släpptes först i Tyskland, innan det senare även släpptes i Sverige och Storbritannien. Efter skivsläppet gav de sig ut på omfattande turnéer i Tyskland, Österrike, Schweiz, Sverige, Luxemburg och England.

Bandet släppte sin tredje, och så här långt senaste, skiva – Wilderness – 2011. Sedan 2014 har bandet varit vilande och vi väntar med längtan på att de ska återuppta och släppa sin fjärde skiva och ge sig ut på turné igen.

Stilen som gör THTH till en summa av de senaste 30 årens bästa musik

Så vad är det då som gör THTH så bra? I vårt tycke så har de lyckats plocka ut det bästa från de senaste 30 årens coolaste musik och göra en intensiv sammanfattning med en egen personlig touch. Bandets influenser kan hittas i tidiga New York punkband som Television, The Modern Lovers och Velvet Underground samt den brittiska indiescenen i början av nittiotalet. THTH har utvecklat ett unikt ljud som har nått uppskattning i de länder som exponerats för deras coolhet. Deras musik kombinerar en till synes omöjlig blandning av total obalans och hjärtlig medkänsla. Det som håller ihop alla stilar, referenser och influenser är starka melodier och en unik personlig stil.

Och så lite diskografi från ”The Horror The Horror”

Störst framgång fick debutalbumet ”The Horror The Horror” från 2006. Albumet blev utsett till veckans album av både Rough Trade Records och Piccadilly Records. I Tyskland hyllades bandet av många musikmagasin och sidor som Itsatrap.com och Cokemachingeclow.com.

2007 avslutade THTH inspelningen av sitt andra album ”Wired Boy Child” som släpptes mars/april 2008. Albumet spelades in i Fashionpolice Studios, Stockholm, tillsammans med Magnus ’Mango’ Josefsson och Håkan ’Alf’ Åkesson. Det tredje THTH-albumet ”Wilderness” spelades in i Hamburg och Stockholm under hösten 2010. ”Wilderness” släpptes i april 2011.