Rockmusik måste vara en av de bästa musikstilarna där ute. Det är en stil som också är väldigt omfattande, med många olika typer av genrer. De olika genrerna har ju varierat mellan årtiondena sedan rockmusikens födelse på 50-talet och vi tror att många som har någon eller några favoriter av de olika genrerna. Många äldre har nog fortfarande Elvis som en solklar favorit inom rockmusik, medan hårdrock som AC/DC och Led Zeppelin är favoriter hos många i medelåldern. 

Rockmusiken lever ju fortfarande och ändrar hela tiden skepnad, och varje år är det både nya och gamla artister som kommer med riktigt bra musik. För att gå mera in på djupet av rockmusiken så har vi kollat upp vilka som faktiskt är de mest populära rockmusikerna just nu.

Altın Gün

Altın Gün är rockbandet från Nederländerna som grundades 2016. De har satt sin egen twist på turkisk folkmusik och har på kort tid blivit riktig populära med sin spännande musik där de verkligen experimenterar fram olika toner. Under 2021 har de hunnit med att släppa två album, så de är verkligen ett hett och aktuellt band just nu.

Thesupermat, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Coheed and Cambria

Detta amerikanska band har varit i musiksvängen sedan 1995. Deras musikgenre är progressiv rock, så kallad progrock, en genre som täcker in ganska många olika typer av rock. Bandets musik har en väldigt intressant vinkel, varje album är ett kapitel av en längre historia vilket ger musiken en djupare och spännande nivå att lyssna till.

Architects

Brittiska bandet Architects skapades 2004 av tvillingbröderna Dan och Tom Searle. Deras musik är av blandgenren metalcore som kommer från metal och hardcore-musik. De är väldigt inne i ämnet jordens undergång vilket också speglas i deras lite mörkare musik.

Foo Fighters

Foo Fighters är en amerikansk rockgrupp som grundades 1994 och det senaste albumet släpptes 2021. Deras musik har blivit beskriven som flera olika genrer, som grunge, postgrunge, alternativ rock och hårdrock. De har hållit sig populära under många år och fortsätter alltså att leverera bra musik.

Raph_PH, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Bachelor

Bachelor är bandet från USA som brukar beskriva sig själva som en vänskap i stället för ett band. Bandet har under flera år hållit på med popmusik men bestämde sig under 2021 att testa lite annat, vilket har lett till mer rockiga låtar som ”Back of My Hand”.

Nya och gamla band med egna stilar

Alla dessa rockmusiker är riktigt populära just nu, och det är väldigt roligt att det faktiskt är både nya och gamla band som är populära. Alla band har sina egna och unika stilar och de sticker ut från mängden. Så vill du lyssna på populära rockmusiker så ska du verkligen lyssna på någon (eller alla!) av de ovan nämnda banden för en härlig stund med rockmusik.