Det finns en uppsjö av olika online musikspel att välja mellan, inklusive saker som Videoslots bonuskod. Vi har kikat närmare på ett par av dem och valt ut våra favoriter så att du kan prova efter behag vilket spel som passar just dig bäst. Om du letar efter ett spel för de små eleverna så gillar vi verkligen Music Memory. Det är ett kul spel som lämpar sig för barn upp till 12 års ålder. Det är underhållande samtidigt som det tydliga målet är att finslipa och förbättra den fonetiska förmågan hos varje barn som spelar spelet.

Rhythm Fireworks är ett härligt och energiskt spel som uppmanar dig att hoppa och dansa på en platta. Spelet använder sig dessutom av ett system av olika kulörer för att göra upplevelsen lite mer utmanande än det vi finner hos andra snarlika spelvarianter.

Music Catch 2 går ut på att du måste fånga noter i gult, grönt, blått och lila, medan du måste sträva efter att undvika de röda noterna. Musiken är fantastisk och spelet är en av de mest avslappnande spelupplevelserna du kan få. Dessutom kan du ladda upp dina egna låtar och spela till dem när du väl har slutfört spelet.

Storfavoriter på marknaden

Audiotool är ett kraftfullt verktyg som med fördel kan inkorporeras i lektioner både för studenter på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Spelet är fantastiskt när du vill introducera dina elever till hur man går tillväga för att producera musik. Dessutom kan de använda Audiotool för att komponera sina egna alster. Studenter som gillar att lyssna på electro pop kommer att älska att de plötsligt kan göra sina egna kompositioner som de sedan kan dela på webben. Du kan nämligen dela det du skapar både på Soundcloud, YouTube och Facebook. Som lärare är det en god idé att skapa en YouTube-kanal för din musikklass där de fritt och enkelt kan dela sina produktioner med klasskamrater, vänner och familjen.

Take a Walk är ett oerhört vackert spel med brilliant design, fantastisk animation, superb musik och exceptionella ljudeffekter. Spelet är en klar favorit och det är få andra spel som når upp till den nivå som vi hittar hos Take a Walk. Man kan nästa säga att spelupplevelsen står med ena benet i gamingvärlden och andra benet i konsten. Spelet är vackert, lärorikt och tekniskt avancerat på samma gång.

Underdogs värda att nämnas

Vuvu Hero är ännu en av våra favoriter. Det är ett kraftfullt spel som av en del uppfattas som lite uppnosigt och ifrågasättande. Exempelvis gör spelet tydligt narr av den typ av Guitar Hero spel som Vuvu Hero faktiskt imiterar. Vi tycker att detta faktiskt gör spelet ännu lite roligare, eftersom det plötsligt får ännu en dimension.

Det sista spelet vi vill nämna är The Sound Walk som är ett unikt spel i en lite mörkare färgpalett. Spelet har en melankolisk kuliss och story, men samtidigt är det är ett oerhört innovativt actionspel som aldrig blir tråkigt. Dessutom är det vackert designat och musiken är förträfflig spelet igenom.